Columns

Fără bunele maniere omenirea nu ar exista

Este bine cunoscut faptul că comportamentul frumos este cheiţa de aur care deschide orice uşă. Ei şi, indiferent că ştim acest lucru foarte puţini dintre noi respectă acest principiu. Nu ştiu de ce ne place să ne înghesuim în injurii, în maniere "dezordonate", să trăim într-o lume în care invidia este în capul mesei.

Ieri am avut posibilitatea să discut mai mult timp cu Ambasadorul R. Moldova în România, Iurie Reniţă, şi am rămas profund impresionată de comportamentul său diplomatic, dar atât de omenesc. De aceea, vreau să subliniez sau să amintesc încă o dată că bunele maniere vor rămâne pentru totdeauna cel mai frumos lucru ce poate avea o persoană.  

Mai jos urmăriţi o reţetă, inventată de mine, foarte gustoasă, preparată din ingrediente proaspete din bune maniere:

Se ia o porţie de politeţe, de amabilitate, de sinceritate, de corectitudine, de bunătate;  

Se adaugă o vorbire corectă, coerentă, cu un limbaj curat;

Se amestecă cu multe zâmbete sincere şi gesturi corporale cât mai amabile;

Neapărat nu uitaţi să adăugaţi şi punctualitate, dar şi respectarea cuvântului spus;

Iar dacă observaţi că vă reuşeşte cu greu cele propuse, încercaţi mai des recomandările făcute şi o să vedeţi schimbarea.

Bunele maniere se preferă a se consuma mereu proaspete şi obligatoriu în fiecare minut din viaţa noastră! Poftă bună!

Potrivit specialiştilor, prima carte de bune maniere a fost scrisă în preajma anului 2.400 i.Hr. de către edilul Egiptului Ptah-hotep, primul ministru din perioada de domnie a lui Djedkare Isesi în cea de-a Cincea Dinastie.

Еще Columns