События

Moldo Crescendo trece Prutul

Festivalul de Muzică Clasică de la Chișinău, Moldo Crescendo, își propune, la cea de-a patra ediție să ajungă și în cele mai mari orașe ale României. Au lansat o campanie de colectare de fonduri, astfel întreabă: Doriți să vă cântăm?

Festivalul Moldo Crescendo a apărut în 2015, la Chișinău, la inițiativa unor tineri muzicieni din Basarabia, care în acel moment își făceau studiile în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, Turku, Cluj, București, Moscova ș.a. Vara, în vacanțe, organizau concerte de muzică clasică din dragostea pentru cei de acasă și pentru muzica de calitate.

Din 2015 au dat peste 25 de concerte în 11 localități din Moldova. În 2017, cu proiectul ”Bach la Casa de Cultură” au dus muzica lui Bach, Beethoven, Dvorak, Enescu ș.a în 9 case de cultură din Moldova, în unele din ele muzica clasică nu răsunase niciodată.

Aici poate fi văzut filmul scurt-metraj din vara trecută.

La ediția 4 își doresc să continue tradiția începută cu zece concerte: trei în Moldova – Chișinău, Bălți și Cahul și șapte în România – Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și București. În afară de Chișinău și București, toate concertele vor fi cu intrare liberă.

Proiectul implică și 10 fotografi în sub-proiectul – Podul de Fotografii și regizori pentru crearea unui film documentar. Își doresc să călătorească dintr-un oraș în altul, cu un microbuz colorat, asemănător cu al celor de la The Beatles.

Acum sunt în căutare de susținători! Aici e campania de crowdfunding pe care au lansat-o în acest scop.

Informații actualizate despre proiect, puteți urmări pe pagina de facebook.

Еще События