News Mix

Concursul „Sculptură pentru parcul meu”: Câte persoane s-au înregistrat și ce urmează

Prima etapă a concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”, etapa de înregistrare, s-a încheiat vineri, pe data de 30 martie 2018.  În adresa organizatorilor concursului, proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil și platforma Design Cafe&Club, au fost expediate 24 de formulare de înregistrare. Și-au exprimat intenția de a concura atât participanți individuali, cât și echipe.


Profilul participanților

Majoritatea formularelor de înregistrare expediate la adresa secretariatului concursului „Sculptură pentru Parcul Meu” a fost expediată de studenți care-și fac studiile la facultățile deprofil. Totodată, printre persoanele care și-au exprimat intenția de a participa la concurs se numără și sculptori renumiți, academicieni, artiști ai poporului, profesori universitari.

Numele persoanelor (inclusiv a liderilor de echipe) care și-au exprimat intenția de a participa la competiție:

 1. Valentin Bostan
 2. Yurii Canașin
 3. Iulia Nedbailova
 4. Valentina Prisacari
 5. Pavel Jucov
 6. Angela Brașoveanu
 7. Dumitru Sanduța
 8. Uliana Dejeratu
 9. Maxim Mardari
 10. Veaceslav Jiglițchii
 11. Serghei Balta
 12. Maria Gînga
 13. Eugen Sterpu
 14. Elizaveta Talmazan
 15. Constantin Marcu
 16. Maria Malanici
 17. Mihail Botnari
 18. Maxim Sîtnic
 19. Victor Macovei
 20. Elena Ceban
 21. Samira Mirzoeva
 22. Aurica Balanuța
 23. Diana Crudu
 24. Dumitru Vlasov

De menționat că în cazul în care persoanele înregistrate nu transmit schițele de proiecte de sculptură în termenii stabiliți, acestea vor fi excluse din competiție.

Ce etape urmează:

Perioada de recepționare a lucrărilora început pe data de 1 aprilie. Concurenții pot transmite schițele de proiecte de sculpturi până pe data de 30 aprilie. Începând cu 1 mai 2018 va demara evaluarea lucrărilor, la care va participa nu doar un juriu de profesioniști (prima etapă de jurizare), dar și orice doritor, prin vot deschis pe pagina Facebook (a doua etapă de jurizare).  Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 16 mai.

Organizatorul concursului, echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, va premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat. Valoarea premiilor bănești este de 10.000, 5.000 și 2.000 de lei pentru locurile I, II și III, respectiv.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs și metoda de jurizare, sunt invitate să acceseze site-urile online www.designcafeclub.md și www.parculmeu.md, secțiunea concurs.

Amintim că echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club a lansat concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”pe data de 1 martie 2018. În cadrul competiției vor fi selectate schițe de sculpturi. Cele mai bune dintre acestea s-ar putea regăsi în zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor după modernizarea acesteia. 

Renovarea zonei reprezintă una dintre inițiativele organizatorului concursului.

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului “Sculptură pentru Parcul Meu”.

parculmeu.md

Еще News Mix