News Mix

Se dă start concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”. Detalii despre înregistrare și participare

Echipa proiectului Parcul Meu în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club a lansat concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”. În cadrul competiției, ce se va desfășura în perioada 1 martie – 31 mai 2018, vor fi selectate schițe de sculpturi. Cele mai bune dintre acestea s-ar putea regăsi în zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor după modernizarea acesteia. Renovarea zonei reprezintă una dintre inițiativele organizatorului concursului.

Astăzi, 1 martie 2018, a fost dat start înregistrării pentru participarea la concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”. Perioada de înregistrare va dura până pe data de 15 martie, inclusiv. Pentru a se înregistra, persoanele interesate trebuie să completeze și să transmită la adresa office@designcafeclub.md un formular prestabilit. Acesta poate fi găsit pe platformele web designcafeclub.md și parculmeu.md, compartimentul Concurs.

Perioada de recepționare a lucrărilor va începe pe data de 1 aprilie, după ce se va verifica dacă persoanele care au expediat formularele de înregistrare la concurs sunt eligibile, conform criteriilor menționate în Regulamentul competiției. Concurenții pot trimite lucrările până pe data de 30 aprilie. Începând cu 1 mai 2018 va demara evaluarea lucrărilor depuse, la care va participa nu doar un juriu de profesioniști, dar și orice doritor, prin vot deschis pe pagina Facebook.  Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 16 mai, iar în ziua de 24 mai va fi organizată o ceremonie solemnă de acordare a premiilor.

Organizatorul concursului, echipa proiectului Parcul Meu va premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat.  Valoarea premiilor bănești este de 10.000, 3.000 și 2.000 de lei pentru locurile I, II și III, respectiv.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs și metoda de jurizare, sunt invitate să acceseze site-urile online designcafeclub.md și parculmeu.md, secțiunea concurs. Pe aceste pagini sunt deja plasate următoarele documente: Regulamentul concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”, Fișa sintetică și Formularul de înscriere.

Renovarea zonei izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului “Sculptură pentru Parcul Meu”.

Еще News Mix