News Mix

În Chișinău mai apare o sculptură

În Chișinău răsar statui realizate de sculptorii moldoveni. După mult-discutata compoziție în bronz a artistului Pavel Obreja, ce reprezintă doi îndrăgostiți, amplasată pe strada pietonală Eugen Doga din Capitală, în curând va fi dezvelită o nouă lucrare.

Este vorba despre o sculptură ce reprezintă doi tineri care se plimbă pe skateboard, realizată de tânărul sculptor Petru Glavan. Aceasta va fi amplasată în Parcul „Valea Morilor” la mijlocul lunii decembrie. Ambele lucrări fac parte din proiectul „Sculpturi care te privesc în ochi”.

Sculptura prezintă doi tineri pragmatici, îmbrăcați în stil sport, care se distrează într-un parc. Locurile de instalare a statuilor au fost alese după compoziția propusă de către cei doi sculptori, iar autorii proiectului și-au dorit să inspire oamenii. Asta susține artistul Petru Glavan. „O să fie patru figurine: un băiat, o fată, un câine și un skateboard. Fata învață să meargă pe skateboard, iar băiatul o ajută. El o ține de mână să nu cadă, iar între ei merge un câine. Fata balansează, iar băiatul sare de pe skateboard și o prinde să nu cadă. În spatele lui este un skateboard care arată că el a sărit în ajutorul fetei, iar lumea va putea face fotografii pe el. Eu vreau să fac oamenii fericiți, să-i inspir să facă mișcare”, ne-a explicat Petru Glavan.

Sursa: moldnova.eu

Еще News Mix