News Mix

Lansarea albumului de Artă. Vasile Movileanu. Chisinaul vechi. Acuarelă

Lansarea Albumului de Artă va avea loc pe data de 1 Septembrie 2017, orele 12: 00 la Biblioteca Nationala a Republicii Moldova, sala festivă "Alexe Rău".


Strada 31 August 1989 78A, Chișinău 2012, Moldova. 

Albumul de artă cuprinde o colecție de 67 de reproduceri cu pictură în acuarelă. Albumul este în două limbi: engleză și română, 64 de pagini interactive și originale. Designul original al albumului este elaborat de Alexandru Ermurache. 

Lui Vasile Movileanu îi era nespus de dragă viața. Ținea foarte mult la oameni și păstra un sentiment de pietate față de copilărie. Iar orașului Chișinău, care l-a adoptat, ca și pe mulți alții, i-a imprimat imaginea în varii ipostaze. Aș putea intitula lucrările lui Vasile Movileanu la această temă: Variațiuni chișinăuiene sau Anotimpurile capitalei. Fiecare pânză a sa exprimă o stare de spirit a urbei noastre, surprinde o unică și irepetabilă clipă, în care protagoniști suntem noi, oamenii, dar și clădirile vechi cu destinul cicatrizat pe chip, precum și natura care înveșmântează Chișinăul în fiecare anotimp diferit. Doar un ochi ager și o mână iscusită, abilă, de adevărat artist, a putut înregistra cu măiestrie trecerea timpului care-și lasă amprenta pe edificii, pe străzi – peste tot. Acest maestru este (deși... a fost) Vasile Movileanu. Cu dragoste și răbdare, el a fixat imaginea provizorie a orașului pentru a o dărui viitorului, eternității...

Claudia Partole

www.vasilemovileanu.com

Еще News Mix