News Mix

Comedia lui Igor Cobîleanski va fi proiectată la Chișinău

Proaspătă premiată la Festivalul de Film de la Talinn, „Afacerea Est", comedia lui Igor Cobilenaski, va fi prezentată publicului din Republica Moldova începînd cu 3 februarie, la cinematograful Odeon.


Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avîntă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vîndă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea, Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui. Afacerea Est îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie.

Acest road movie moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca fiind „fun and fascinating", vorbește pe limba tuturor, a fiecăruia dintre noi. Filmul este produs de Alien Film, în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Lungmetrajul a fost proiectat deja în România, unde a fost primit foarte pozitiv.

Sursa: diez.md

Еще News Mix