News Mix

O moldoveancă va juca în primul serial românesc despre geto-daci (foto, video)

„Geţii: Superstiţii şi Război" este primul serial românesc despre geto-daci, care urmează să fie lansat în curând. Serialul va spune povestea lui Vezina, cel care va ajunge mâna dreaptă a lui Decebal, iar pe internet a apărut deja teaserul filmului. În această producție va apărea și actrița Lia Sinchevici, originară din Rezina, care va juca în rolul feminin principal și o va interpreta pe Gia, soția lui Vezina.

Basarabeanca a postat pe pagina sa de instagram o serie de poze în care sunt surprinse secvențe din film. Lia Sinchevici a cochetat cu lumea modelingului, s-a filmat în mai multe reclame, videoclipuri și scurt metraje, iar timp de 4 ani a jucat în „Serviciul Român de Comedie". Lia a făcut Facultatea de Teatru și master la București și are o carieră frumoasă în România. În curând aceasta va apărea și într-un scurt metraj filmat cu Igor Cobileanski.

Actrița a mai lucrat cu regizorul Florin Anghel la un scurt metraj de un minut care a obținut mai multe premii la cele mai importante festivaluri din lume pentru filmele de un minut. „Am acceptat să mă filmez în acest serial pentru că Gia, personajul pe care îl joc, este fascinant. Ea o să fie partea mistică și fantastică a filmului, unde va revela toate tradițiile străvechi, motiv pentru care și filmul se numește Superstiții și Război, eu fiind partea cu superstițiile", a menționat Lia pentru #diez.

Din distribuţie mai fac parte actorii Gabriel Apostol, Ramona Cutină, Gabriela Hamzescu, Andrei Negoiţă, Lucian Petcu, Irinel Calancea, Silviu Andrei, Costel Lăpuşneanu, Cătălin Drăghici, Radu Covaliu. Au mai contribuit membrii din asociaţiile de reconstituire istorică – Historia Renascita (Geto-Dacii Subcarpatici), Geto-Dacii din Moldova şi Asociatia Culturală Tomis.

Povestea spectaculoasă a războaielor daco-romane începe în anul 80 e.n., în zona sudcarpatică în inima unui trib getic condus de bătrânul Zuras și cei trei fii ai săi, Brassus, Davos și mezinul Vezina. Iarna crâncenă și gerul năprasnic anunță noi campanii militare ale geților împotriva triburilor dușmane aliate romanilor. După moartea lui Zuras, conduși de neînfricatul Brassus, războinicii geți jefuiesc un trib de Buridavensi, clienți ai Romei, unde, spre uimirea tuturor, găsesc o comoară fabuloasă de aur și argint.

Vestea despre isprava geților lui Zuras se răspândește repede printre celelalte triburi, ajungând până la regele Duras și sprijinul său Diurpaneus. Tensionarea relațiilor geților cu acvila Romei culminează cu marea campanie condusă de către Duras, Diurpaneus, împreună cu Vezina, împotriva guvernatorului roman al Moesiei, Oppius Sabinus, în iarna lui 85/86.

Sezonul 1 din GEȚII: Superstiții și Război atinge apogeul cu lupta de la Tapae din anul 87, unde Legiunea a V-a Aludae, condusă de generalul Cornelius Fuscus, prefectul pretoriului, este decimată, iar dacilor lui Diurpaneus – care devine marele regele Decebalus (,,cel puternic'' sau ,,cel viteaz''), li se oferă o pace mai mult decât favorabilă din partea împăratului Domitianus.

În trailer se specifică faptul că serialul urmează să debuteze în martie 2017. Serialul este scris şi regizat de Florin Anghel.

Sursa: diez.md

Еще News Mix