News Mix

Tândală și Păcală s-au mutat din folclorul românesc în Parcul de la Valea Morilor

Proiectul urban „Chisinau Is ME” a adus în dar Chişinăului încă doi eroi din folclorul moldovenesc. Și iată cine sunt acești! Însuşi Păcală și Tândală! Acum pe boxele transformatoarelor de pe teritoriul Aventura Park din Valea Morilor vor locui cei doi eroi binecunoscuți pentru umorul și istețimea lor.

Pictorii proiectului, au remarcat faptul că, de îndată ce au văzut ambele panouri au și hotărât că acolo să fie pictați doi eroi asemănători. S-a decis imediat să fie pictați eroii îndrăgiți din snoavele populare Păcală și Tândală. Acum cei doi prieteni vor putea să-şi amintească despre isprăvile prin care au trecut și să le povestească și vizitatorilor parcului.

Păcală a fost pictat într-atât de viu, încât se pare să fie gata de o glumă sau pur și simplu alege pe cineva din trecători căruia să-i spună o snoavă sau vreo peripeţie recentă.

Organizatorii au remarcat faptul că Păcală și Tândală sunt continuarea unei serii de imagini a personajelor populare din folclor. În viitor se intenționează pictarea tuturor boxelor de transformatoare din parcul Valea Morilor.

Sursa: diez.md

 

Еще News Mix