Тема

Katerina Kuroshu: Fiecare dintre noi are potențialul de a arăta fantastic, indiferent de formă și dimensiune

Se spune că nu haina îl face pe om, dar în zilele noastre imaginea și ținuta pe care o abordăm oferă mai mult de jumătate din informațiile despre noi. Investim în ședințe de shopping, saloane de frumusețe, mereu ne plângem că nu avem cu ce ne îmbrăca (specific pentru majoritatea femeilor!). Soluția însă e în sfatul unui consultant de imagine, așa cum e și Katerina Kuroshu. Cu o experiență vastă în domeniu, ea îți spune cum să faci shopping rațional, cum să arați bine în funcție de siluetă, dar și alte sfaturi pentru o imagine de milioane. Iată câteva dintre acestea!


Katerina,  munca ta planează în domeniul frumuseţii. Cu ce te ocupi mai exact?

Cu fashion styling, crearea și îmbunătățirea stilului vestimentar, make-up, hairstyle, ajut clienții în a-și atinge obiectivele lor de imagine și să-și dezvolte încrederea în aspectul lor. A arăta bine și a fi bine îmbrăcată, înseamnă să știi ce ți se potrivește, nu înseamnă a urma orbește tendințele. Dacă ceea ce vezi în oglindă te nemulțumește, nu mai căuta pretexte. Învață să folosești îmbrăcămintea în favoarea ta. Învața să arăți mai bine chiar de  astăzi, cu ajutorul serviciilor de stil. În baza unor aspecte precum coloritul tău natural, tipologia siluetei, dar și personalitatea, stil de viață și buget, recomandările serviciilor personalizate de stil te vor ajuta să obții imaginea pe care o dorești. Fie că dorești o analiză cromatică, o sesiune de stil pentru tine, toate serviciile sunt personalizate, oferite într-un format prietenos și interactiv și sunt susținute de instrumente stilistice, recomandări individuale și materiale ilustrative

De ce apelează oamenii la serviciile unui consultant de stil?

Un consultant de stil îți oferă o opinie obiectivă și te privește cu un ochi antrenat să vadă cum poți camufla micile imperfecțiuni și cum îți poți pune în valoare punctele forte. În plus, consultantul de stil are o vastă experiență, practică și tehnică, în domeniul pe care dorești să îl îmbunătățești (stil, imagine, machiaj, coafură etc)

Dacă ar fi să folosim o analogie, întreabă-te de ce oamenii apelează la specialiști, în general? Când ai nevoie de cineva să te lămurească în privința impozitelor - discuți cu un contabil; dacă ai nevoie de ajutor juridic - te întâlnești cu un avocat; când vrei să-ți rafinezi sau să-ți modernizezi înfățișarea - apelezi la un consultant de stil. Te bazezi pe specialiști, pentru ca să fii lămurită, să economisești timp și, mai ales, să nu faci greșeli costisitoare.


Ce se întâmplă într-o sesiune de stil ?

O sesiune de fashion styling are mai multi pași. Începem întotdeauna cu o discuție foarte prietenoasă, trebuie să te cunosc puțin, trebuie să înțeleg motivele pentru care îți dorești să te schimbi, trebuie să înțeleg și locul în care ești acum, și felul în care te îmbraci acum, cât de mult te intereresează imaginea ta, cât de mult te interesează stilul, cât de deschisă ești la schimbare și contează foarte mult să pot și să-ți explic cum se desfășoară o altfel de sesiune. Pentru că nu se întâmplă niciodată  așa cum vedem în filme sau în emisiunile de  makeover de la televiziune: cineva vine la tine acasă, îți aruncă absolut toate hainele din dulap și peste o zi sau două  arăți total diferit. Realitatea este foarte departe de acest clișeu, pentru că schimbarea propriu zisă se poate  produce, dar în primul rând este vorba de un proces, el nu se va întâmpla niciodată peste noapte. La o sesiune de fashion styling începem prin a discuta despre  felul în care arăți în momentul de față și posibilitățile pe care le ai din punct de vedere stilistic. O modificare a imaginii la nivel vestimentar se va observa imediat chiar de a doua zi, după o sesiune de fashion styling pentru că una dintre componentele cele mai importante ale unei întâlniri de styling este că îți voi elimina din garderobă  tot ce nu ți se potrivește. Pe lângă asta, vom constui împreună foarte multe altfel de  ținute din piesele pe care le ai deja în dulap, ceea ce  înseamnă că deja din a doua zi, în cazul în care vei urma sfaturile primite, vei observa că începi să te îmbraci diferit. O foarte mare schimbare, teoretic,  ar trebui să se întâmple cam după o lună și  jumătate.  Deci, după o lună și jumătate, dacă exersezi  îmbrăcatul diferit, dacă te uiți în oglindă  puțin altfel la tine,  dacă  ești mai atentă la felul în care faci shopping, deja lucru acesta va fi foarte vizibil.


Ce presupune  rolul de consultant în shopping?

O sesiune de Personal Shopping începe cu evaluarea garderobei, cu identificarea stilului și croielelor care vor face parte din noua ta garderobă. Împreună cu stilistul se întocmește o listă de shopping  detaliată și  bine definită.  Aceasta se stabilește în funcție de nevoile stilistice ale clientului și câteva cerințe din partea stilistului. Tot la prima etapă se stabilește bugetul shoppingului ce va urma. Sesiunea de shopping poate dura de la trei ore (minim) la șase ore sau chiar două zile consecutiv. Ofer acest serviciu și în străinătate.

Cea mai așteptată etapă este vizita prin magazine, pentru a găsi articolele vestimentare trecute în lista de cumpărături. Stilistul va fi lângă tine pentru a alege hainele care ți se potrivesc – ca stil, croială și culoare – haine care te vor face să te simți mai bine, să arate bine pe silueta ta și pe care să le porți cu încredere. Stilistul nu te va lăsă să cheltui mai mult decît bugetul stabilit sau să alegi haine pe care ulterior vei regreta că le-au procurat.


Ședința individuală de shopping va fi cu adevărat o provocare și schimbare de atitudine pentru client. Stilistul te va ajută să iei deciziile corecte, ținând cont de recomandările personalizate pentru fiecare în parte. Cumpărăturile însoțite de un stilist este un exercițiu de disciplină, care îmbină plăcutul cu utilulu și nu este o pierdere de timp prin magazine!


Cât de importantă este imaginea pe care o abordăm în diverse situaţii?

Așa cum prima impresie contează foarte mult la o întâlnire de  business sau în viața de zi cu zi, imaginea pe care o ai te va ajuta. Dacă imaginea ta corespunde cu silueta corpului tău și starea sufletească pe care o ai, te vei simți o persoană  realizată, cu multă încredere în sine. Fiecare dintre  noi are potențialul de a arăta fantastic, indiferent de formă și dimensiune.

Jurnalist: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală

allfun

Еще Тема