Columns

De vorbă cu tine

De vorbă cu tine

Dragostea nu a fost vreodată un monolog de prost gust. Dragostea este un dialog fericit cu doi oameni în loc de linii

Nu este greu să te îndrăgosteşti, e greu să menţii o dragoste. Ideea e că se merită mult mai mult decât efortul depus. Oricum luptaţi în doi. Împărţiţi la doi. Vă susţineţi unul pe celălalt. Iubiţi ambii.

Relaţiile în care doar unul din parteneri iubeşte, doar unul se implică sau unul construieşte sunt relaţii care în câteva luni, într-un an sau în ceva timp se vor încheia. Mai mult, în urma lor va rămâne un gust amar din partea celui care a oferit şi neînţelegere din partea celui care a cerut. Ele sunt relaţii în care dragoste nu a fost.

Pentru că dragostea nicidoată nu a mers singură în relaţiile fericite, iar fericirea niciodată nu a cunoscut suferinţă acolo unde doi oameni se iubesc. Da, cineva oferă mai mult şi cineva mai puţin, cineva iubeşte mai puternic, cineva se implică mai responsabil, dar până la urmă, după ce tragi linia vezi că este echilibru, este pasiune, este dorinţa ambilor de a continua. Înţelegi asta după ce trăieşti, după ce citeşti în ochii celuilalt aceeaşi nebunie ca şi la tine. Și încredere. Nimic nu se compară cu siguranţa că el este omul tău. Atunci când te simţi prost şi ai nevoie de susţinere, atunci când vii obosit acasă de la serviciu şi vrei doar cineva să te îmbrăţişeze cald, atunci când vrei pur şi simplu să porţi o discuţie firească cu omul tău, nu vei alerga în relaţii străine să-l găseşti, vei şti că el este alături de tine. Dacă nu va fi, vei înţelege prima data, vei reproşa a doua şi la a treia vei pleca. Oamenii suferă nu că celălalt e mai urât sau mai slab, ci că este indiferent. Iar indiferenţa ucide. La fel şi în dragoste.

Dragostea niciodată nu va continua în singurătate. Nu se vor construi relaţii putenice cu un singur om. Nu va iubi doar unul, iar celălat se va delecta de la rezultat. Dragostea este un dialog continuu. Nu există azi să iubeşti mai mult şi mâine mai puţin. În fiecare zi iubeşti. Nu există azi să vrei şi mâine să laşi. Atunci nu e dragoste. Tot ce stă în spatele unei relaţii fericite şi de lungă durată este dorinţa din fiecare zi a celor doi să fie împreună, comunicarea, lupta pentru mai frumos, mai bun, mai sigur. Nu forţat, nu obligat, nu de nevoie. Ci conştienţi de ceea ce poate ieşi din asta. Dragostea uneori e nebună, nu te întreabă când vine, dar mereu ştii când pleacă. Dar atunci şi să o trăieşti trebuie la nebunie. Ca să ai parte de linişte peste ani. Dragostea nu se rezumă la dorinţă, pasiune, plăceri. E şi să ai motive să pleci uneori şi să rămâi alături. E şi să ai motive să iubeşti şi să oferi mai mult. E şi să te implici, să împarţi, să cucereşti în fiecare zi. Nu este greu să te îndrăgosteşti, e greu să menţii o dragoste. Ideea e că se merită mult mai mult decât efortul depus. Oricum luptaţi în doi. Împărţiţi la doi. Vă susţineţi unul pe celălalt. Iubiţi ambii.

Dragostea niciodată nu a fost un monolog de prost gust. Dragostea este un dialog fericit cu doi oameni în loc de linii.

Еще Columns